פיטורים בהריון

הריון הוא דבר מבורך ו"ילדים זה שמחה" אך לעיתים יש התנגשות בין אלו לבין מקום העבודה. רוב מקומות העבודה ורוב המעסיקים מברכים על הריון ולידה ושמחים כשעובדת מבשרת בשורה כזו, אך מה קורה כשעובדת מבשרת על הריונה ומיד לאחר מכן או לאחר כמה ימים היא מוצאת על שולחנה מכתב פיטורין? איך מוכיחים קשר בין ההיריון לבין הפיטורין? מה אומר החוק על כך? מהם הצעדים שעל העובדת לעשות לאחר שהיא מקבלת מכתב פיטורים בהריון?

כיצד ניתן לפטר במהלך הריון

משרד הכלכלה הוא זה שיכול לתת היתר לפיטורין של עובדת בהריון, אך הוא לא עושה זאת כלאחר יד. עובדת שעובדת למעלה משישה חודשים במקום עבודה מסוים והודיעה על כך שהיא בהריון ולאחר מכן פוטרה מעבודתה אסור למעסיק לעשות זאת. הדבר הראשון שצריך לעשות הוא פנייה למשרד הכלכלה שם יצטרך המעסיק להוכיח שלא הייתה לא ברירה אלא הוא חייב לפטר את העובדת שבהריון, ולאחר שנציגי המשרד ישמעו את שני הצדדים הם יחליטו האם ביצוע פיטורים בהריון היה מוצדק או שלא.

דוגמא טובה לכך היא עובדת בהריון שפוטרה בטענה שישנם קיצוצים במקום עבודתה, משרד הכלכלה ידרוש מהמעסיק הוכחות לכך שמתבצעים קיצוצים לא רק אצל העובדת הספציפית אלא אצל עובדים נוספים או בחלקים אחרים בעסק. 

צעדים מיד לאחר הפיטורים בהריון

המעסיק כפי שציינו צריך לקבל את אישור משרד הכלכלה בשביל לפטר עובדת בהריון אם זו עובדת לפחות שישה חודשים אצלו, אך העובדת רשאית להקדים אותו ולעשות מספר צעדים במקביל:
  • לשכור עורך דין שייבחן את המקרה ויסייע בייצוג אל מול הרשויות בתביעת הפיצויים או בדרישה לחזרה למקום העבודה.
  • להגיש תלונה נגד המעסיק ליחידה לאכיפה במשרד הכלכלה על הפיטורין בזמן הריון.
  • להודיע לממונה במשרד הכלכלה על פיטורייך בזמן ההיריון שלא על פי החוק.
  • להגיש תביעת פיצויים לבית הדין לעבודה.
  • לקבל סיוע ממרכזים שונים המסייעים לנשים אשר פוטרו עקב הריונן ממקום עבודתן.

שכירת שירותיו של עורך דין

עורך דין ענייני עבודה הוא כזה שמכיר את החוקים היטב והוא זה שיכול לייצג אותך מול המעסיק שלך וכמובן לנסות להחזיר אותך למקום העבודה, כמו גם לזכות בתביעת פיצויים. הפנייה לעורך דין בתחום בשלב מוקדם עד כמה שניתן יכולה להיות מכרעת, ולכן יש חשיבות רבה לכך בשביל שלא תעשי צעדים שעלולים לפגוע בך מאוחר יותר. עם קבלת מכתב הפיטורין ובמידה ואת בטוחה שמדובר על פיטורין עקב ההודעה על ההיריון, עלייך ליצור קשר עם עורך דין לענייני עבודה שיסביר לך מהם הצעדים שעלייך לעשות וכמובן ילווה אותך לאורך הדרך אל מול הרשויות השונות.

פיטורים בגלל הריון הם דבר שלא צריך לוותר עליו ומעביד שמתנהג כך לאישה בהריון צריך לשלם על כך בהתאם לחוק.

סגירת תפריט