הרעת תנאים בעבודה

"העבודה היא חיינו" אין אחד שלא מכיר את המשפט הזה, ואכן, עבורנו האנשים הבוגרים העבודה היא העיסוק המרכזי שלנו במהלך היממה ורבים מאתנו אף מבלים את רוב שעות היממה שלהם במשרד או בכל מקום אחר שצריך להתייצב בו בשביל העבודה. כל עוד מקום העבודה נוח וכמובן מתגמל לרובינו אין טענות.

אבל מה קורה כשלא מתחילים להתפרנס כמו שצריך? מה קורה כשזה נגרם בגלל הרעה בתנאי העבודה? האם אנו אמורים לשתוק ולהמשיך לעבוד? לצערנו יש לא מעט אנשים שבוחרים בדרך הזו, בעיקר בגלל הפחד מפיטורין או מהתנכלות במקום העבודה, אך הדבר הנכון לעשות במקרה שאכן יש פגיעה בזכויות עובדים כזו הוא קודם כל לנסות בדרכים חיוביות לפתור את הבעיה, מה שאומר לפנות בנימוס למעסיק ולבקש ממנו לתקן את העוול שאתם מרגישים שנגרם לכם, ואם זה לא עובד מה שקורה בלא מעט מן המקרים תצטרכו לפנות לעורך דין שייצג אתכם מול מקום העבודה שלכם בכדי שהתנאים שנלקחו מכם יוחזרו אליכם כמה שיותר מהר. יש מאפיינים שונים להרעת תנאים ונעמוד כאן על כמה מהם:

סוגי הרעת תנאים

  1. הורדה בשכר – בשביל כמה עשרות שקלים לא כדאי לכם לעשות עניין ולסכן את מקום העבודה שלכם, אך כשמדובר על הורדה משמעותית בשכר מדובר כבר על הרעה בתנאי העבודה. הורדה משמעותית בשכר לא חייבת להיות הורדה של סכום המשכורת המועברת אלא גם תנאים נלווים כמו רכב, שכר דירה או כל תשלום אחר שניתן בנוסף למשכורת, במידה והוא מופסק מדובר על הרעה בתנאים.
  2. שינוי תפקיד עם ירידה בשכר – שינוי תפקיד במקום העבודה יכול להיות דבר מבורך, משהו שמשנה קצת מהשגרה ויכול להכניס לכם קצת "פלפל" לעבודה. לא תמיד שינוי תפקיד מגיע עם הסכמה של העובד, אך כל עוד עומדים בתנאי החוזה ובתוך זה לא מורידים את השכר קשה להתלונן על השינוי. אך אם בעקבות שינוי תפקיד שהוחלט על ידי המנהל העובד נפגע באופן משמעותי בשכרו, זו כבר הרעה בתנאי העבודה.
  3. הלנת שכר – אם אתם עובדים במקום עבודה שהשכר בו מועבר בזמן ובסכום שצריך להיות הכל בסדר, אך מה קורה אם ישנה הלנת שכר כרונית? מה קורה אם העובד אמור לקבל את שכרו בכל 10 לחודש ובכל חודש יש עיכוב משמעותי? כמובן שמצב כזה הוא לא תקין ואם תחליטו לעזוב את מקום עבודתכם בגלל הבעיה הזו, תוכלו להלין על הרעה בתנאי עבודה גם כן.
  4. מתן ימי חופשה – החוק קובע כל עובד זכאי לימי חופש, כאשר מונעים מעובד לקבל את ימי החופש המגיעים לו זה בפרוש נקרא הרעת תנאים, ימי החופש נועדו לאפשר לעובד לצאת לחופשה או קצרה לבצע סידורים אישיים או כל דבר שיחפוץ בו בזמן הנ"ל.
  5. העתקת מקום העבודה – במצב שבו מקום העבודה הועתק למרחק גדול יותר משמעותית היו מקרים שהם העובד יתפטר כדין מפותר ויקבל את מלוא הזכויות והפיצויים החלים, כל מקרה יש לבדוק נקודתית ביחס למרחק ודרכי ההגעה (ברכב / תחבורה )ציבורית) אליו

בשביל זה יש עורכי דין לענייני עבודה…

אם אחד מהמצבים הללו נוגע לכם או מצב אחר שנראה לכם כמו הרעה בתנאי העבודה שלכם, עליכם לפנות להתייעצות ולטיפול של עורך דין רלוונטי. עורך דין כזה מכיר את רזי החוק ויידע לייצג אתכם בדרך הראויה ביותר, זו שתשיב לכם את מה שנלקח מכם.
סגירת תפריט