דיני עבודה

מקום העבודה הוא כזה שאנו נמצאים בו לא מעט שעות ביממה והוא זה שמפרנס אותנו. לצערנו יש לא מעט סכסוכים הקשורים למקום העבודה בין מצד העובד למעביד והן להיפך. עורך דין דיני עבודה הוא מומחה בתחום וזה שיודע את החוקים היטב ובסופו של דבר הוא זה שמייצג את מי מהצדדים במקרה של חוסר הבנה. בין אם מדובר על עובד שמלין על מעסיקו ועל מקום עבודתו מכל סיבה שהיא ובין אם זה מעביד שמלין על העובדים שלו ויש לו סכסוך איתם, עורך דין ענייני עבודה חייב יהיה להיות מעורב.

למה חייבים עורך דין לענייני עבודה?

עורך דין ענייני עבודה הינו עורך דין המומחה בדינים מעין אלו והוא זה שאמור לייצג את הצדדים בסכסוכים המדוברים. במידה ומדובר על סכסוך "קטן" עם סכומי כסף מזעריים עדיף תמיד לנסות וליישב את הסכסוך בדרך נעימה כך ששני הצדדים יצאו מרוצים. אם מדובר על מקרה בו העובד מרגיש שלא קיבל את מה שמגיע לו והצד השני לא מוכן לוותר, כמו גם מעסיק שרואה צורך לתבוע את העובד שלו, עורך דין ענייני עבודה הוא האיש הנכון לפנות אליו בכדי ליישב את הסכסוך ובשביל לקבל את הפיצויים הרלוונטיים בחוק.
 

הצד של העובד

רוב סכסוכי העבודה ואי הבנות בין הצדדים מגיעים מצד העובד למעביד. אלו יכולות להיות תלונות על הלנת שכר שפוגעת בעובד באופן משמעותי, פיטורין שלא כדין לדעת העובד, הרעת תנאי עבודה שפוגעת בעובד, יחס פוגעני שלא מאפשר לעובד להישאר במקום עבודתו וזו עילה מבחינתו להתפטר, אך הוא רוצה את כל תנאי הפיטורין שמגיעים לו לדעתו, ועוד מקרים שונים בהם העובד תובע את המעביד או את מקום עבודתו ומבקש את מה שמגיע לו. דוגמא אחת לכך מיני רבות היא עובד שהועבר לתפקיד אחר באותו מקום עבודה אך שכרו נפגע או התנאים הנלווים לו, במקרה כזה בו המעסיק לא מסכים להשוות לתנאים הקודמים והעובד נפגע אין ברירה אלא לפנות לעורך דין ענייני עבודה שייצג את העובד אל מול המעביד שלו בתביעה זו.

הצד של המעביד

אומנם תביעות של מעביד אל מול העובדים יש פחות אך הם קיימים, ובעיקר מדובר על סכסוכים בין המעביד לכלל העובדים. זה יכול להיות הסכם קיבוצי שלא מתקיים על ידי העובד, שביתה שלדעת המעביד אינה על פי חוק, ועוד מקרים רבים בהם המעביד תובע או מסוכסך עם העובד/ עובדים שלו.

חוקי דיני עבודה

ישנם מספר חוקים הנוגעים בדיני עבודה והם הבסיס לפתרון סכסוכים מעין אלו:
  • חוק הגנת השכר התשי"ח
  • חוק שעות עבודה ומנוחה התי"א
  • חוק פינויי פיטורין התשכ"ג
  • חוק יישוב סכסוכי עבודה התשי"ז
  • חוק הסכמים קיבוציים התשי"ז
  • חוק בית הדין לעבודה התשנ"ט
סגירת תפריט